Gama Dalgaları


Beynimizdeki nöronlar elektriksel ve kimyasal sinyaller vasıtasıyla birbirleri ile sürekli ilişki halindedir. Bu ritmik ve tekrarlayıcı aktiviteler beyin dalgaları olarak ifade edilir. 

Delta dalgaları (1-4 Hz) en yavaş beyin dalgalarıdır. Derin meditasyon ve rüyasız uykuda ortaya çıkar. Bedenin onarımını ve yenilenmesini sağlar.

Teta dalgaları (4-8 Hz); uyku(rüyasız) ve dinlenme sırasında görülür. 

Alfa dalgaları (8-12 Hz); sessiz, düşünceli dinlenme halinde oluşur. 

Beta dalgaları (12-25 Hz); uyanık ve bir problemi çözmeye odaklanmışken beta dalgaları görülür.

Gama dalgaları (25-70 Hz); en hızlı dalga boyudur ve yüksek düzey zihinsel süreçleri içerir. Kendimizi tamamen mutlu hissettiğimizde ve kutsandığımızı düşündüğümüzde beynimiz Gama Dalgaları üretir. Bilişsel farkındalık ile yakın bir ilişkisi vardır. Gama Dalgaları; bilinçli farkındalığı arttırması, bilişi geliştirmesi ve hayatın kalitesini arttırması ile biliniyor. Yoğun konsantrasyon ve odak durumlarında beyin gama dalgaları üretiyor ve iç biliş ile ilgili bir farkındalık sağlıyor.

Mutlu olduğumuzda ortaya çıkan ve bize tam zihin kapasitemizi bilinçli bir şekilde kullanma imkanı sağlayan gama Dalgalarını bilişsel yeteneklerimizi arttırmak için kullanabiliriz. Bu ise konsantrasyonda gelişme, daha hızlı problem çözme ve zihnin daha berrak hale gelmesi anlamına gelir. Bu sayede ev ve iş hayatınızda ya da girişimciliklerinizde daha başarılı hale gelebilirsiniz. 

Meditasyon, dil öğrenimi, yeni fikirler, anıları düşünmek, resimlere bakmak, sevgi dolu şeyler düşünmek Gama Dalgalarını artırır.

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zaman Gezgini

Derviş Hürdür

Işık - Ses - Renk (Ezoterik Öğreti)