Sorumluluk
Hayatımızda sorunlar olabilir, önemli olan sorunlara karşı gösterdiğimiz tavırdır. Sorunu sükünetle karşılayarak sorumluluk duygusu ile çözüm yolları bulmayı mı seçiyoruz yoksa kurban rolüne bürünerek ortalığı birbirine mi katıyoruz?
Teslimiyet ve rıza kavramları hayatımızdaki sorunları kabul etmek ve görmeden gelmek olarak algılanıyor. Bu yaklaşım doğru değil. Sorunları çözmek için tabiki mücadele vermeliyiz ancak mücadele esnasında sergilediğimiz tavır çok değerlidir. Teslimiyet, mücadeleden kaçmak değil huzur ve sükünetle, sorumluluğu alarak savaşmaktır. Sorumluluk aldığımızda özümüze teslim oluruz ki bu durum kendimizi bilmek olarak tanımlanır.
Kendimizi bütünün bir parçası olarak algıladığımızda yaşadığımız her şeyin kendi seçimlerimizin bir sonucu olduğunu görerek kendimizi geliştirmeyi hedeflerken, kurban rolüne büründüğümüzde suçlu ararız. Sorumluluğu almamak kişisel gelişimimizi engeller. Tekamül basamaklarını çıkabilmek için kişisel gelişim gereklidir. Seyri Sülük hiçten içe, içten içe doğru yaptığımız bir kişisel gelişim yolculuğudur. Hedef Kamil İnsan olabilmektir.
Yaratım mücadele ile değil dinginlik ile olur. Bir şeyi çok istediğimizde içimizde 'ya olmazsa' şeklinde direnç yaratan bir korku oluşur. Bir şeyi çok istediğimizde ve olmaması durumunu kabullenemediğimizde tutunuruz ve tutunmak akarsuyun önüne set çekmek gibidir. Yani dileğimizin olmasını tutunarak oluşturduğumuz direnç ile engelleriz. Bu durumda bütüne uyum sağlamamızı ve akışa ayak uydurmamızı sağlayan 'teslimiyet ve rıza' yoktur. Ben diyen 'ego' vardır. Akışa bırakarak 'olsa da olmasa da benim için hayırlı olandır' diyebilmek, teslimiyet ve tevazu ile kabul enerjisi içinde olmak direnci ortadan kaldırır.
Önemli olan bütüne hizmet anlayışıyla var olabilmektir. Bazen bir şey düşünürüz, düşündüğümüz şey gözümüzde canlanır ve hemen gerçekleşir. Bunun sebebi dinginlik içinde olmak ve akışta kalabilmektir. Israrla istemek kontrolcülüktür ve bu durumda teslimiyet yoktur. En güzelinin geleceğini bilerek teslim olduğumuzda güven ve sevgi enerjisi yaymaya başlarız. Yaydığımız enerji bize geri döner.
Hayat bir gelişim ve dönüşüm yolculuğudur, bir akarsu gibi sadece akmak gerekir. Teslimiyet ve güven ile akmaya devam ettiğimizde, akışa uyum sağladığımız için bütünün bir parçası olur ve denize kavuşuruz.
"Sen su gibi ak. Her daim yenilen, her gün yenilen. İki günün aynı olmasın. Dünü dünde bırak bugün yeni şeyler öğren..."
🍀🙋🍀teşekkürler hocam 👏
YanıtlaSilTeşekkürler
Sil